Alicia Insurance wint NVGA AM Innovatieprijs 2022; aanmoedigingsprijs voor Vrieling Adviesgroep

Tijdens het NVGA-congres op 14 april 2022 vond de uitreiking van de NVGA AM Innovatieprijs 2022 plaats. Jurylid Valentina Visser riep Alicia Insurance uit tot winnaar voor haar innovatie ‘Embedded Insurance voor freelancers’. De NVGA AM Innovatieprijs werd voor de vierde keer uitgereikt.

Alicia Insurance is een bedrijf dat zich volledig richt op verzekeringen voor freelancers via digitale online platformen. Onder het motto ‘make insurance work for freelancers’ zet Alicia Insurance het belang van de freelancer centraal door producten aan te bieden in de taal van de freelancer via gerichte platformen als Temper en Headfirst. Inhoudelijk afgestemd op de specifieke behoefte van de freelancer en ondersteund door technologie die volledige integratie mogelijk maakt. Met haar Innovatie hebben freelancers met een paar clicks toegang tot passende aan/uit individuele verzekeringen.

De jury is van mening dat Alicia Insurance met deze propositie de kracht van de volmachtdistributie laat zien. Tegen de stroom van tekenruimte en risicobereidheid in is het Alicia Insurance gelukt verzekeraars aan zich te binden die deze – de verzekeraar overstijgende propositie – ondersteunen.

De propositie van Alicia Insurance is overtuigend. Financiers stappen in en helpen Alicia Insurance

naar haar volgende groeifase – internationaal. Alicia Insurance breekt een lans voor gevolmachtigden die hun visie willen omzetten in een werkend product.

Daarnaast heeft de Jury voor de eerste keer een aanmoedigingsprijs uitgereikt aan Vrieling Adviesgroep met haar innovatie Grohe Sense Guard. Hoewel nog in de startblokken is de Jury gegrepen door het enthousiasme waarmee Vrieling in samenwerking met leverancier en verzekeraar rond een bestaand preventiemiddel haar dienstverlening inricht. De kracht van de samenwerking tussen deze drie partijen laat de potentie van de volmacht goed zien.

De overige genomineerden waren: Doccle, Eerstestap.nl (met Chatbot Joyce) en Insurance Data (SVC).

De NVGA AM Innovatieprijs staat open voor alle ketenpartners van het volmachtkanaal en is bedoeld ter bevordering van de innovatiekracht van het volmachtkanaal. De prijs bestaat uit een eervolle vermelding, publieke waardering en publiciteit.