Genomineerden NVGA AM innovatieprijs bekend!

De genomineerden van de NVGA AM innovatieprijs 2022 zijn bekend. Van de in totaal 17 inziendingen zijn 5 oplossingen gekozen. De selectiecommissie, bestaande uit Levent Türkmen (algemeen directeur SUREbusiness), Alexander van Eerden (ceo Building Blocks, de winnaar van de innovatieprijs van 2020), Bart van de Laak (redacteur AM) en Jacqueline Jonker (secretaris NVGA) hebben de kandidaten geselecteerd.

Dit zijn de vijf kanshebbers (in alfabetische volgorde):

Alicia Insurance biedt via het digitaal online platform Embedded insurance, verzekeringen aan freelancers. Met slechts een paar klikken kunnen freelancers snel en eenvoudig een verzekering afsluiten en aanpassen.

De Belgische onderneming Doccle ontwikkelde een Personal Data Store. Consumenten en ondernemers (zoals gevolmachtigden) kunnen digitaal verbinding met elkaar maken en zo een laagdrempelige digitale dialoog voeren.

Eerstestap.nl is de ontwikkelaar van chatbot Joyce. Deze digitale collega levert nazorg aan klanten van VvAA met een schadeverzekeringen.

Insurance Data ontwikkelde een gelijknamige tool die gevolmachtigden in staat stelt om data uit verschillende bronnen te combineren en in dashboards te presenteren. Zoals een dashboard met informatie uit het Werkprogramma Risicobeheersing Volmachten.

Vrieling Adviesgroep heeft in samenwerking met Grohe de Grohe Sense Guard ontwikkeld. Dit apparaat dat gecombineerd wordt met een verzekeringsproduct kan waterschade in een vroeg stadium detecteren en voorkomen.

De jury, bestaande uit: Michael de Nijs (juryvoorziter en ceo Voogd & Voogd), Valentina Visser (bestuurslid NVGA), Roger van der Linden (voorzitter Adfiz), Herman Lenferink (managing consultant SIVI) en Annet van den Berg (redacteur AM), kiest de uiteindelijke winnaar.

Met de prijs willen de NVGA en AM de innovatiekracht in de volmachtbranche stimuleren. De winnaar wordt tijdens het NVGA-congres in het Nationaal Militair Museum in Soest op 14 april bekend gemaakt.