Spotr wint NVGA AM Innovatieprijs 2024

Tijdens het NVGA-congres op 17 april 2024 vond de uitreiking van de NVGA AM Innovatieprijs 2024 plaats. Jurylid Femke Bakker riep Spotr met haar Innovatie uit tot winnaar.

De NVGA AM Innovatieprijs is voor de vijfde keer uitgereikt.

Spotr is een digitaal inspectieplatform dat met behulp van AI over de hele wereld gebouwen scant op condities en kenmerken. Door Image Recognition toe te passen vanaf onder meer satelliet- en streetview afbeeldingen komen unieke datasets op schaal tot stand die gevolmachtigden en verzekeraars kunnen gebruiken om herbouwwaardes te berekenen of veranderingen aan gebouwen te detecteren.

Spotr draagt bij aan het verhogen van klanttevredenheid, juiste pricing én omzetstijging. Door gebruik te maken van het Spotr platform is het in veel gevallen niet meer nodig om op locatie te zijn, omdat de benodigde informatie c.q. verandering zichtbaar is in Spotr. Dit draagt bij aan minder autobewegingen en efficiënter werken. Het platform kan ook bijdragen aan het opsporen van verduurzamingskansen. Denk hierbij aan het detecteren van zonnepanelen of bijvoorbeeld asbestdaken. De volgende stap van Spotr is het platform inzetten voor het vertalen naar preventie, voorspellingen van onderhoud, verbouwingen of andere wijzigingen waar een financiële dienstverlener actief op in kan spelen.

De jury hecht veel waarde aan de groeiende mogelijkheden die het Spotr platform kan leveren in onze branche. Het platform kan bijdragen aan de transitie van een reactieve rol naar een actieve rol waar klanten baat bij hebben en dit draagt bij aan het imago van onze branche.

De overige 3 genomineerden waren: Bugs Business met Imago Insights, One Insurance met AI Advies AssistentInsights en Troostwijk met Reinstatement Valuation Module.

De NVGA AM Innovatieprijs staat open voor alle ketenpartners van het volmachtkanaal en is bedoeld ter bevordering van de innovatiekracht van het volmachtkanaal. De prijs bestaat uit een eervolle vermelding, publieke waardering en publiciteit.