NVGA AM Innovatieprijs

NVGA AM Innovatieprijs

Innovatieprijs

Na een periode van tien jaar werd de Generali AM Innovatieprijs in 2015 voor het laatst uitgereikt. Daarop besloot de NVGA dit initiatief samen met Assurantie Magazine (AM) voort te zetten en open te stellen voor alle (keten)partners in het volmachtkanaal.

Het belangrijkste doel is om de innovatiekracht in het volmachtkanaal extra te stimuleren én om vakgenoten enthousiast te maken voor nieuwe ontwikkelingen.
In het Reglement staan de beoordelingscriteria die de onafhankelijke jury hanteert.

De uitreiking van de 1e NVGA AM Innovatieprijs vond plaats tijdens de Marktdag Volmachten op 19 april 2017. De prijs ging naar Neerlandse voor haar Overstromingsrisicoverzekering. Het model is een web-enabled verzekeringsoplossing en maakt het overstromingsrisico verzekerbaar op vrijwillige basis en tegen een redelijke prijs.

De 2e NVGA AM Innovatieprijs is uitgereikt tijdens het NVGA-congres op 18 april 2018. De prijs ging naar Openclaims voor haar innovatie WA Connect. Dit is een verhaalservice en schadeveiling in één. Het helpt klanten van volmachtbedrijven en verzekeraars bij het goed verhalen van de schade en bij het reduceren van de schadelast. Volgens Openclaims met minimaal dertig procent.
De uitreiking van de 3e NVGA AM Innovatieprijs vond plaats tijdens de Marktdag van de NVGA en het Verbond van Verzekeraars op 10 april 2019. De prijs ging naar Building Blocks met haar innovatie ‘Data Driven under writing’.
Dit stelt volmachten in staat om de winstgevendheid van het portfolio te verbeteren.

De prijs staat open voor alle ketenpartners van het volmachtkanaal en is bedoeld ter bevordering van de kracht van het volmachtkanaal. De prijs bestaat uit een eervolle vermelding, publieke waardering en positieve publiciteit.

logo-nvga1

Nederlandse Vereniging van Gevolmachtigde Assurantiebedrijven

Inspireert, faciliteert, organiseert.